Leefstijl

Leefstijl

Een gezonde leefstijl is voor iedereen goed natuurlijk, maar wanneer je te maken hebt met bepaalde ziektes en of aandoeningen is het juist nog belangrijker om er even extra op te letten. Het kan namelijk de kans verkleinen op bepaalde complicaties. Waar je over na kan denken als het over je leefstijl gaat? Denk dan aan bijvoorbeeld je voeding en beweging.

Voeding is misschien niet het eerste waar je over na denkt, maar hier in valt regelmatig ook zeker wel winst te behalen. Bij Trombose is het bijvoorbeeld zo dat te veel aan vitamine K niet goed is. Vitamine K zitten in groene bladgroenten, maar ook in andere groenten, fruit, melk en melkproducten, vlees, eieren en granen.

De Schijf van Vijf vormt de basis. Wat wij adviseren is om hulp te vragen als het over voeding gaat bij de diëtist of de specialist.

Wil je meer weten over vitamine K in voeding en zoeken naar lekkere recepten? Klik dan hier je komt dan op de site van het voedingscentrum waar ze dit alles uitgebreider kunnen toelichten.

Extra tip het voedingscentrum heeft een aantal apps:
door hier te klikken kom je op de pagina van het voedingscentrum met de omschrijving van de app’s.

– Eetmeter: online dagboek waarin je kunt bijhouden hoeveel je hebt gegeten, hoeveel voedingsstoffen je hebt binnen gekregen en of je hiervan te veel/te weinig hebt binnen gekregen. Daarnaast krijg je direct feedback hoe het aan te passen.

– Kies ik gezond?: kies en vergelijk producten

– Receptenapp

Bewegen is ook zeker belangrijk. Dat is natuurlijk voor iedereen gezond maar extra beweging of sporten terwijl je een verhoogde kans op trombose hebt is altijd goed.

Kijk eens op de website van kenniscentrum voor sport en bewegen, door hier te klikken kom je direct op desbetreffende website. Hier vind je meer informatie over alles wat met bewegen te maken heeft.

Op verschillende websites kan je informatie vinden over een gezonde. Maar het is vooral belangrijk dat je doet waar jij je goed bij voelt. Wil je hier nou meer over weten en kan je niet vinden wat je zoekt, ook voor dit soort vragen kan je terecht bij je arts of specialist.